Draken in actie

 • Kluisbos Trail 09/10/2021
  READ MORE
  Kluisbostrail 2021: de herfsteditie
  20/10/2021
  De N60 is sowieso een triestige baan, maar op zaterdag 9 oktober was het nog erger dan doorgaans. Links en rechts niets dan nevel en mist. Zo van dat weer dat je denkt “wat doen andere mensen eigenlijk op zaterdagochtend” en “misschien moet ik toch eens een andere hobby zoeken”. Onzin natuurlijk, lopen is geen hobby, it’s a way of life. En traillopen al helemaal. Want wat stond die ochtend op het programma: de Kluisbostrail van Gent Running Team! Energie tanken Het concept: drie lussen van respectievelijk 3, 6 en 11 kilometer brachten je kriskras door en rond het feeërieke Kluisbos. En zoals het een echte trail betaamt, klopten die afstanden niet helemaal. Na elk toertje kon je onder de Asics/Etixx-tent bijpraten en energie tanken. Denk suikerwafels, Tuc-koekjes, wine gums enzovoort. Perfect om je op te laden en er weer tegenaan te kunnen voor een volgend rondje. Testschoenen Wie zijn eigen schoenen proper wilde houden of gewoon eens een degelijk paar trailschoenen wilde passen, had keuze uit twee testmodellen van Asics. Ondergetekende trok de Trabuco Max aan en liep op wolkjes, zowel door modder als op verharde stukken. Anderen waren minder enthousiast. Conclusie: de ene loper heeft baat bij andere schoenen dan de andere. Een open deur, daar middenin het bos. Big smiles Wel unaniem waren de meningen ondertussen over het weer: zalig! Een gulle herfstzon doorkliefde de laatste mist en viel tussen de bomen alsof er tientallen schijnwerpers door het bos schenen. Dat klinkt overdreven, maar laat ons zeggen dat de zon alleszins zorgde voor very big smiles. Toch op de stukken dat het naar beneden was. Behalve bij de terters, die vrolijkaards bleven ook bergop lachen en praten. Dat is trouwens een van de dingen die de Kluisbostrail zo uniek maken: de deelnemers komen uit alle groepen van GRT. En doordat er in lussen gelopen wordt, kom je elkaar vaak tegen. Ideaal voor die extra bemoediging als het even wat minder gaat. Of om nog een tandje bij te steken als je in de verte een medeloper ziet opduiken. Voorrang voor lopers We deelden het bos trouwens niet enkel met elkaar. Er waren ook brave herfstwandelaars en haastige mountainbikers. Die laatste zagen er een beetje ongelukkig uit. Ze dachten wellicht aan Strava terwijl ze een voetje los klikten om ons te laten passeren. Voorrang voor lopers, zeker als ze in roedel zijn. Uitdagende signalisatie Conclusie: ja, het was weer een topeditie van de Kluisbostrail. Ja, het was dit jaar extra uitdagend door de signalisatie in herfsttinten. En ja, op het einde kreeg iedereen een goodie bag met lekkers van Etixx. Waarvoor dank aan Christof, de opper-influencer van GRT die ook de testschoenen voorzag. De dikste merci gaat evenwel naar Boudewijn, bevlogen bezieler van ook deze editie van de Kluisbostrail. En nu we toch bezig zijn: ook bedankt aan alle anderen die de handen uit de mouwen staken. En natuurlijk ook aan alle lopers! Volgend jaar opnieuw? Yes please! Wouter Viaene
 • READ MORE
  De coach aan het woord: Start2Run
  01/09/2020
  Coach Alain vertelt hoe zijn rugtroubles hem ertoe dwongen een stap terug te zetten als kilometervreter, en hoe hij dit zag als een kans om de Start2Runners bij Gent Running Team te motiveren en te begeleiden naar nieuwe hoogtes.
 • READ MORE
  De grote GRT Paaszoektocht
  20/04/2020
  De garage is uitgemest. De zolder is opgekuist. De keuken is gedweild en het eten staat gereed voor vanavond. Na 35 dagen heb ik alle straten, dreven, steegjes en wijken van Oostakker al lopend en al fietsend verkend. Het wordt stilaan moeilijk om de motivatie te blijven vinden om 3x per week de loopschoenen aan te doen om de gebruikelijke kilometers af te leggen! Gelukkig houden de vrienden van Gent Running Team me op de hoogte van hun avonturen. Maar omdat corona gepaard gaat met een stijgende consumptie van Lays en Croky moeten we blijven volhouden. De wanhoop nabij ...
 • Groepsfoto van alle Gent Running Team lopers voor het Belfort van Gent
  READ MORE
  Uit In Gent loop
  05/10/2019
  Buienradar. Geweldige tool is dat. Je kan je er door laten afschrikken om naar buiten te komen, of je gebruikt het, zoals ik, om te beslissen welke kledij er het meest van pas zal komen. Of je denkt gewoon: “ik neem sowieso mijn regenvest mee, want gegarandeerd regent het dan niet.” Goed gewapend met mijn regenvest trok ik dus vanmorgen naar mijn loopclub, Gent Running Team. Deze keer evenwel niet naar ons vertrouwde stekje langs de Watersportbaan, maar recht in het hart van onze prachtige stad, onder de draak van het Belfort.
 • team blieve gent running team loopsters op 100km kom op tegen kanker
  READ MORE
  100km Run Kom Op Tegen Kanker
  11/04/2019
  De zon stond op 24 maart al vroeg boven de Schorre in Boom, waar zee en heus festivaldorpje hadden opgezet om de 2e editie van de 100km run voor Kom op tegen kanker te verwelkomen. Het beloofde een mooie dag te worden en wij waren dan ook al vroeg vrolijk onderweg om in ruil voor onze ingezamelde centjes een beetje te mogen lopen. Voor de 2e keer in evenzoveel edities deden we mee met team BLIEVE, een all-female team van GRT draakjes Ann, Ellen, Stine en Sylvie. Door omstandigheden kon Stine niet meelopen en werd ze voor de gelegenheid vervangen door Reddende Engel Debbie. Stine stond ons bij als Duiveltje-doet-al: chauffeur, logistieker, team captain en coach. Wij konden geen betere wensen!
 • gent running team ekiden loper
  READ MORE
  Ekiden 2019
  28/03/2019
  Aléé! Komaan! Je bent er bijna! Hup hup! De ene kreet na de andere onder begeleiding van stevig hand geklap en enkele opzwepende beats. Of je nu je net je eerste 5km afhaspelde, nog eens 10km deed na wat gepoch bij enkele collega’s of een persoonlijk record na streefde met je vrienden van de atletiek vereniging. De Gent running team tent was met zijn bruisende sfeer voor vele lopers de favoriete plek langs het parcours!
 • READ MORE
  Brussels Running Tours
  06/10/2018
  Afgelopen zaterdag (29 september) gingen we op verkenning in onze hoofdstad, Brussel. Al lopend natuurlijk! Wat had je gedacht?
 • READ MORE
  GRT naar Italië
  14/07/2018
  Afgelopen weekend (21-23 juni) namen we met een delegatie van Gent Running Team deel aan “The North Face Lavaredo Ultra Trail” in Cortina d’Ampezzo, Italië. Zie hier een verslagje! Maar eerst de facts: De Lavaredo Ultra Trail is een internationaal gekend trail running evenement bestaande uit 3 verschillende races gedurende 3 dagen:
 • READ MORE
  GRT à la Champenoise
  23/06/2018
  “C’est pour la petite bourgeoisie qui boit du champagne”… Het was de Franse chansonnière die een tiental jaar geleden deze klassieker op ons losliet! Mei 2018 zijn het de Gentse draken die de champagnestreek onveilig maken! Reden van ons bezoek? De invasie van de Champenoise! Voor de leken onder ons; De Champenoise is een loop’wedstrijd’ in de Franse champagnestreek waar je op een glooiend parcours tussen de wijnranken 18 km loopt of wandelt van champagnehuis naar champagnehuis.
facebook
twitter
instagram