fbpx

Ekiden 2019

Aléé! Komaan! Je bent er bijna! Hup hup! De ene kreet na de andere onder begeleiding van stevig hand geklap en enkele opzwepende beats. Of je nu je net je eerste 5km afhaspelde, nog eens 10km deed na wat gepoch bij enkele collega’s of een persoonlijk record na streefde met je vrienden van de atletiek vereniging. De Gent running team tent was met zijn bruisende sfeer voor vele lopers de favoriete plek langs het parcours!

Met maar liefst 7 teams zakte onze club dit jaar af naar de Sfinx Ekiden, ieder met hun eigen ambities. Sommigen onder ons hadden er net de “start to run” op zitten en waagden zich voor de eerste keer aan een evenement, anderen draaiden graag ontspannen hun rondje voor het plezier. Maar de ogen waren toch vooral gericht op het zogenaamde “lightning fast team”. Onze snelle jongens gingen de uitdaging aan het clubrecord wat scherper te stellen. Met zo’n klinkende naam legde coach Xavier wel wat druk op de schouders en al snel begon de spanning op te bouwen. En, wat denk je? Gaat het lukken? Wat is de strategie? Welke tijd verwacht je? Ook al antwoorden iedereen telkens heel relaxed we zullen wel zien… je voelde dat het steeds meer begon te kriebelen!

Sfeer en amusement

BAM! Het startschot! Onze 7 teams knallen enthousiast uit de startblokken. Enkele minuten later passeert de eerste loper reeds aan ons tentje. Bewonderend schreeuwen we iets toe en klappen we in de handen. Wow, wat gaat die jongen hard! Al snel volgen de andere lopers en spotten we de eerste leden van Gent running team. Alle teams lijken goed vertrokken. Startloper Olivier zet met een knalprestatie de trend voor het snelle team. Vanaf dan loopt het ene bekende gezicht na het andere langs onze supporters post aan het einde van het rondje watersportbaan. Het regent non-stop aanmoedigingen. Het is mooi om zien hoe men zich na de inspanning tegoed doet aan de bevoorrading voorzien door Alain en Boudewijn. Badend in het zweet, met een brede glimlach en nog wat gummybeertjes in de mond doet ieder spontaan het relaas over zijn of haar loopje.

Clubrecord

En onze snelle jongens? Die zitten op schema! Stuk voor stuk zetten ze een strakke tijd neer en wanneer hun slotloper van start gaat lijkt het record binnen… Maar euh? Wat was dat? Had die nu 2 verschillende schoenen aan? Toch wat last van zenuwen? Ai ai, als dat maar goed komt! Gelukkig is coach Xavier niet uit zijn lood te slaan. Met een sterke prestatie op jawel, 2 verschillende schoenen bezegelt hij het nieuwe clubrecord! 2:44:15 is de nieuwe te kloppen tijd! Dolle pret in het GRT kamp! Alsof dit nog niet genoeg was kregen we er een derde podiumplek bij de teams “Vrienden & Verenigingen” met passende trofee bovenop.

In de nasleep van al dit sportieve enthousiasme werden reeds groepjes voor de volgende editie gevormd waaronder een super snel dames team! Benieuwd wat dat gaat geven in 2020…

Christof De Schaepmeester

facebook
twitter
instagramm