FAQs

Frequently Asked Questions

Het hangt een beetje af van hoe serieus die marathontraining moet zijn voor jou. Met team5 worden er bv regelmatig marathontrainingen voor lopers die hun eerste marathon willen lopen zonder grote doelstellingen ingepland. Dit is allemaal heel informeel, er is geen infosessie maar tijdens het lopen komt dat soms ter sprake en daar komen soms ‘wilde’ plannen van. We volgen gewoon het trainingsschema en soms doen we wat extra’s (gewoonlijk in het weekend) voor iedereen die zin heeft om aan te sluiten.

We spreken altijd af aan de atletiekpiste in de Blaarmeersen. Op zaterdag spreken we soms af op een andere locatie, dit wordt steeds op voorhand gecommuniceerd

Om je niveau in te schatten baseren we ons op de afstand die je normaal loopt en op welk tempo. Wij hebben 7 loopteams met elk hun eigen tempo en afstand waar ze naar op bouwen. Je kan ten alle tijde veranderen van team als het te traag/snel gaat of de afstand te groot is. Je kan ook eens komen proeflopen. Je kan je hiervoor registreren op https://www.gentrunningteam.be/proefles/

Onze verzekering loopt voor één kalenderjaar. Deze dient dus bij start van een nieuw kalenderjaar opnieuw betaald te worden.

Je mag gewoon naar de atletiekpiste komen en iemand aanspreken met een coach t-shirt / jasje. Die zal je wel dan verder helpen.

Je wordt niet verplicht om elke training te komen. Alles is vrijblijvend… Je hoeft ons ook niet te verwittigen als je er een training niet bij kan zijn. En ook belangrijk, wij zijn een recreatieve club, dus bij ons moet er niets, behalve dat je plezier moet beleven voor, tijdens en na het sporten. Het is wel aan te raden om te blijven trainen op jezelf op momenten dat je er niet kan bijzijn, zodat je meegroeit/fit genoeg blijft om de trainingen van je team aan te kunnen. Voor start-to-run is dit zeker een must.

Trainingen enkel en alleen gericht op trails doen we niet. We proberen echter altijd zoveel mogelijk variatie in onze routes te steken. Regelmatig worden er ook technische of heuveltrainingen georganiseerd. Bovendien tellen we veel fervente traillopers onder onze leden, zij spreken dan ook regelmatig af in het weekend op trailwedstrijden in de streek, de Ardennen of zelfs in het buitenland!

Een proefles volgen kan. Je kan je hiervoor registreren op https://www.gentrunningteam.be/proefles/

We organiseren 3 seizoenen op jaarbasis waarin steeds een start-to-run vervat zit. Alle info in verband met inschrijving en prijzen vind je op deze pagina https://www.gentrunningteam.be/praktisch/

Officieel organiseren we dit niet, maar soms gaat er al eens een groepje samen naar het buitenland, ofwel voor een trail-vakantie, ofwel om mee te doen aan een wedstrijd.

We trainen steeds op maandag, woensdag en zaterdag. De praktische afspraken kan je terugvinden op https://www.gentrunningteam.be/praktisch/

We spreken af aan de atletiekpiste in de Blaarmeersen. Adres: Strandlaan 18, 9000 Gent

Sleutelwoord is laagjes. En dat is ’n beetje aftasten wanneer je te veel of te weinig aan hebt. In theorie zeggen we altijd dat je je gerust mag kleden alsof ’t 10 graden warmer is. Maar bij start-to-run zit je natuurlijk met de wandelpauzes waar je rekening mee moet houden.

facebook
twitter
instagram