Over ons

Wie zijn wij en waar staat onze loopclub voor?

Gent Running Team brengt op een laagdrempelige en verantwoorde manier mensen uit Gent en omstreken aan het bewegen. We houden rekening met iedereen, ongeacht het niveau. Gent Running Team is er voor, door en samen met lopers en is een recreatieve loopclub, waarbij de fun in running voorop staat.

Wij organiseren daarvoor trainingen waarbij onze enthousiaste en ervaren trainers ‘het plezier voor het lopen’ in de breedste zin van het woord uitdragen.

Wij kiezen er bewust voor om zoveel mogelijk in groep te lopen en zo onze leden te verbinden. We zijn er voor onze lopers. Onze lopers zijn er voor elkaar. We stimuleren het sociaal contact onder onze leden, alsook het respect voor elkaar.

We zijn een recreatieve en non-profit loopvereniging, die trainingen en activiteiten organiseert om lopers met alle aspecten van het lopen in contact te brengen. Zo ondersteunen we vanuit onze ervaring de lopers. We laten hen groeien en evolueren op hun eigen tempo. Waar we kunnen, kiezen we voor afwisseling. We variëren in trainingen, ondergronden, locatie, tempo,…

We stimuleren de gezondheid en verbeteren de conditie van onze leden door in groep te sporten. We doen dit op een verantwoorde manier, waarbij we maximaal blessurepreventief werken. We stimuleren onze lopers om te lopen aan een verantwoorde hartslag.

Maar bovenal staat het plezier voorop. We zorgen voor een leuke en gezellige sfeer voor onze leden voor, tijdens en na het lopen.

Respect

We staan open voor elke politieke of religieuze overtuiging, hebben respect voor elkaars mening en oordelen niet op basis van huidskleur, uiterlijk of geaardheid.

Duurzaamheid

We gaan actief op zoek naar een meer duurzame manier om met onze loopomgeving om te gaan. We brengen deze principes in de praktijk en organiseren onze activiteiten zo duurzaam mogelijk.

Verbondenheid

We laten sporters een gevoel van samen-zijn ervaren. Lopen in groep zorgt immers vaak voor een sterke en inspirerende omgeving. Een unieke sfeer, gedeelde idealen en plezier zijn de drijfveren voor ons engagement.

Openheid

We kiezen voor een open en transparante organisatie. We luisteren naar de noden en wensen van onze leden en gaan daar zoveel mogelijk mee aan de slag.

 

Lopen in groep is fijn, je leert nieuwe mensen kennen, je motiveert elkaar...
Kortom de ideale work-out!

Nele Maenhautloper

Een meer dan dikke merci aan Alain Bruylandt, Boudewijn Van Autreve en Thomas Keirse voor jullie grenzeloze inzet, enthousiasme en af en toe pure verwennerij (Appelsientjes, snoep en zelfs bloemen) waardoor elke training opnieuw een feestje is. Bedankt ook aan de andere coaches, en zeker ook aan Sami Bouzeyene en Rut Buelens dankzij wie ik al zover geraakt ben. Much appreciated!

Lore VandorpeLoper

Vroeger liep ik eerder sporadisch, meestal alleen en vaak veel te snel. Ondertussen heb ik geleerd dat regelmatig trainen met een afwisseling van trage lange duurlopen en intervaltrainingen veel meer effect heeft voor het opbouwen van mijn conditie

Jeroen Van Goeyloper
facebook
twitter
instagram