fbpx

Uit In Gent loop

Buienradar. Geweldige tool is dat. Je kan je er door laten afschrikken om naar buiten te komen, of je gebruikt het, zoals ik, om te beslissen welke kledij er het meest van pas zal komen. Of je denkt gewoon: “ik neem sowieso mijn regenvest mee, want gegarandeerd regent het dan niet.”
Goed gewapend met mijn regenvest trok ik dus vanmorgen naar mijn loopclub, Gent Running Team. Deze keer evenwel niet naar ons vertrouwde stekje langs de Watersportbaan, maar recht in het hart van onze prachtige stad, onder de draak van het Belfort.

“Laat de draak in je los” is niet voor niets ons motto. Het geplande loopje van 10km is geen keiharde looptraining, maar vooral een gezellig sportief moment, aan een ontspannend tempo met toffe babbels. De Gentse binnenwateren zorgen zoals steeds voor een heerlijk gevoel van rust in onze levendige stad, en zijn voor lopers en fietsers een mooie en vaak autovrije verbinding met de groenere rand. Onderweg werden we hier en daar aangemoedigd door wandelaars, wat altijd fijn is en heerlijk motiverend werkt bij mij. Afgeleid door de gesprekken, onze mooie stad, kajakkers, SUPpers die niet altijd even recht bleven staan… waren we voor ik het goed en wel besefte terug in het stadscentrum.

Ter gelegenheid van 5 jaar UitPas sloten we onze zaterdagochtendloop gezellig af met een stukje taart en ander lekkers. Mijn zaterdag was alweer goed gestart.
Gesport: check!
Gezellig bijgebabbeld: check!
Hoofd leeg gemaakt: check!
Klaar voor de rest van het weekend!

Jessie

facebook
twitter
instagramm