fbpx

Kluisbostrail 2021: de herfsteditie

De N60 is sowieso een triestige baan, maar op zaterdag 9 oktober was het nog erger dan doorgaans. Links en rechts niets dan nevel en mist. Zo van dat weer dat je denkt “wat doen andere mensen eigenlijk op zaterdagochtend” en “misschien moet ik toch eens een andere hobby zoeken”. Onzin natuurlijk, lopen is geen hobby, it’s a way of life. En traillopen al helemaal. Want wat stond die ochtend op het programma: de Kluisbostrail van Gent Running Team!

Energie tanken

Het concept: drie lussen van respectievelijk 3, 6 en 11 kilometer brachten je kriskras door en rond het feeërieke Kluisbos. En zoals het een echte trail betaamt, klopten die afstanden niet helemaal. Na elk toertje kon je onder de Asics/Etixx-tent bijpraten en energie tanken. Denk suikerwafels, Tuc-koekjes, wine gums enzovoort. Perfect om je op te laden en er weer tegenaan te kunnen voor een volgend rondje.

Testschoenen

Wie zijn eigen schoenen proper wilde houden of gewoon eens een degelijk paar trailschoenen wilde passen, had keuze uit twee testmodellen van Asics. Ondergetekende trok de Trabuco Max aan en liep op wolkjes, zowel door modder als op verharde stukken. Anderen waren minder enthousiast. Conclusie: de ene loper heeft baat bij andere schoenen dan de andere. Een open deur, daar middenin het bos.

Big smiles

Wel unaniem waren de meningen ondertussen over het weer: zalig! Een gulle herfstzon doorkliefde de laatste mist en viel tussen de bomen alsof er tientallen schijnwerpers door het bos schenen. Dat klinkt overdreven, maar laat ons zeggen dat de zon alleszins zorgde voor very big smiles. Toch op de stukken dat het naar beneden was. Behalve bij de terters, die vrolijkaards bleven ook bergop lachen en praten. Dat is trouwens een van de dingen die de Kluisbostrail zo uniek maken: de deelnemers komen uit alle groepen van GRT. En doordat er in lussen gelopen wordt, kom je elkaar vaak tegen. Ideaal voor die extra bemoediging als het even wat minder gaat. Of om nog een tandje bij te steken als je in de verte een medeloper ziet opduiken.

Voorrang voor lopers

We deelden het bos trouwens niet enkel met elkaar. Er waren ook brave herfstwandelaars en haastige mountainbikers. Die laatste zagen er een beetje ongelukkig uit. Ze dachten wellicht aan Strava terwijl ze een voetje los klikten om ons te laten passeren. Voorrang voor lopers, zeker als ze in roedel zijn.

Uitdagende signalisatie

Conclusie: ja, het was weer een topeditie van de Kluisbostrail. Ja, het was dit jaar extra uitdagend door de signalisatie in herfsttinten. En ja, op het einde kreeg iedereen een goodie bag met lekkers van Etixx. Waarvoor dank aan Christof, de opper-influencer van GRT die ook de testschoenen voorzag. De dikste merci gaat evenwel naar Boudewijn, bevlogen bezieler van ook deze editie van de Kluisbostrail. En nu we toch bezig zijn: ook bedankt aan alle anderen die de handen uit de mouwen staken. En natuurlijk ook aan alle lopers! Volgend jaar opnieuw? Yes please!

Wouter Viaene

facebook
twitter
instagramm